INFO

Wie zijn wij?

Wij zijn KSA SINT-NIKLAAS: een leuke bende jongens en meisjes die elke zondagnamiddag samenkomen om te ravotten aan ons lokaal (Kriekepitte of het Sint-Paulusheem), een tocht te maken, te knutselen, samen te gaan zwemmen en nog vele andere dingen te doen.

Als hoogtepunt van ons werkjaar gaan wij in de zomervakantie (meestal eind juli) op een onvergetelijk kamp.

Waarvoor staat KSA?

KSA staat voor "Katholieke Studenten Actie". Ons doel is om een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden aan jongens en meisjes van 5 tot 17 jaar.

Waarom voor een jeugdbeweging kiezen?

Een jeugdbeweging is meer dan een tijdverdrijf, het is een levenswijze. Naast de alledaagse activiteiten leren wij ook knutseltechnieken, sjorren, geheimschrift... Ook voor sport is een belangrijke plaats weggelegd, want een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Het kind staat centraal in onze groep en krijgt bij ons vele kansen om zichzelf te ontplooien, verantwoordelijkheid te nemen, zelf te beslissen... kortom: op eigen benen leren staan.

Waarom kiezen voor KSA Sint-Niklaas?

In tegenstelling tot andere jeugdbewegingen die veelal in de stad (Sint-Niklaas) huizen, ligt onze hoofdlocatie "Kriekepitte" (afgekort: KP) midden in de velden, ver weg van het straatgeweld. We bezitten een speelweide met daarop een heem en een bosje groen. Ook ons lokaal aan Puitvoet ligt mooi afgelegen, vlak aan de geweldige Puytvoetbossen om in te ravotten.

Dit vinden we een grote troef, aangezien jeugdbeweging voor ons vooral draait om ontspannen en amuseren in een groene, gezonde omgeving.

Daarnaast is KSA Sint-Niklaas in tegenstelling tot andere jeugdbewegingen in de stad een vrij kleine, maar daarom juist erg gezellige groep waarin elk kind gemakkelijk zijn plaatsje kan vinden.

Wanneer vinden onze activiteiten plaats?

In normale omstandigheden vergaderen we zondagnamiddag van 14u00 tot 17u00 (Pagadders, Voskes en Jongsjimmers), of tot 17u30 (Sjimmers en Jonghernieuwers).

Er zijn 5 leeftijdstakken (bannen):

  • Pagadders: derde kleuterklas tot eerste leerjaar
  • Voskes: tweede tot derde leerjaar
  • Jongsjimmers: vierde tot zesde leerjaar
  • Sjimmers: eerste, tweede en derde middelbaar
  • Jonghernieuwers: vierde en vijfde middelbaar

Hoe eens komen proberen?

Voor een eerste kennismaking ben je steeds welkom op een van onze activiteiten. Meestal zitten we op ons terrein "Kriekepitte", in de Weynstraat, via de wegel naast nr. 70 (aan de wegel staat een oranje pijl met "KRIEKEPITTE" op). Maar dat kan soms ook verschillen. Om zeker te zijn dat je niet voor een gesloten deur staat, kan je klikken op 'T Boekske. Daar vind je de agenda per ban terug.

Je kan ook steeds een mailtje sturen naar de hoofdleiding om te laten weten dat jouw zoon/dochter komt proberen. Zo zijn we zeker op de hoogte van de aanwezigheid van jouw kind.

Wat te doen als er vragen zijn?

Als er bijkomende vragen zijn of je wenst nog wat extra informatie, kan je onze hoofdleiding altijd bereiken via hoofdleiding@ksasintniklaas.be of door te bellen naar het nummer 0493/078.87.19 (Renzo) .