Herinrichting KP

Beste ouders, (oud-)leden, sympathisanten,

KSA Sint-Niklaas staat er!

In september 2020 besliste de leiding van KSA Trapsoet en KSA Reinaart om samen als KSA Sint-Niklaas door het leven te gaan op te. Vandaag staat er een stevige jeugdbeweging. Een 20 tal leid(st)ers organiseert wekelijks creatieve, avontuurlijke en uitdagende activiteiten voor een 100 tal leden die staan te popellen om naar de KSA te komen.

Kriekepitte is de thuisbas van KSA Sint-Niklaas en een ware schat voor de kinderen. Een grasplein voor pleinspelletjes; een bos voor verstoppertje, kampen en hindernissenparcours te bouwen; hoekjes en kantjes om te verstoppen. Omringd door weilanden en boomgaarden, rustig, groen en veilig verwijderd van drukke straten.

Toch zijn er door de jaren een aantal belangrijke gebreken aan het terrein ontstaan. Vele oude (naald)bomen kreunen onder de ouderdom en het veranderend klimaat, gebrek aan onder-begroeing maakt verstoppen wel heel moeilijk, en door barrières blijven belangrijke delen van het terrein onderbenut.

In plaats van elk probleem los van elkaar aan te pakken, wil KSA Sint-Niklaas gaan voor een grondige herinrichting die de troeven van het bos en terrein extra versterken. Een leuk en uitdagend bos en speelterrein met spelprikkels die de perfecte ruimte geeft voor de kinderen voor avontuurlijke en leerrijke activiteiten. Door op slimme plaatsen bomen en struiken te planten, komt dit de natuur ten goede, en wapent dit het bos tegen klimaatverandering.

Zo kan de KSA Sint-Niklaas met een vernieuwd terrein en bos vol vertrouwen richting toekomst! 

Steek je graag mee de handen uit de mouwen?
Kom erbij in onze whatsapp-groep!